Coaching szemléletű vezetés

A coachingot magyarul tanácsadásnak is fordíthatjuk. Egy olyan folyamatról van szó, ami az élet számos területén segít a megfelelő vezetésre és a stratégiák kialakítására, alkalmazására. Ezért többféle coachingról beszélhetünk. Így van például életvezetési/life coaching, üzleti/business coaching és vezetői/executive coaching. Ezen túlmenően többféle tanácsadás is létezik, attól függ, hogy az élet melyik területén van szükségünk támogatásra, megerősítésre és fejlesztésre.

A vállalatok mindennapjaiban is szükséges lehet akár folyamatosan, akár időszakosan a coachingra, és az azt vezető coachra, tanácsadóra.

Mit is jelent pontosan a coaching szemlélet? Manapság egyre jobban odafigyelnek a vezetők arra, hogy a munkavállalóik motiváltak és fejlődésre készek legyenek. Ugyanis egy jól működő szervezet alapja, ha megfelelő elhivatottságú munkatársakkal dolgozhatunk együtt, és mi magunk is együtt lüktetünk a vállalat mindennapjaival. A coaching szemlélet alapvetően kiemeli a fejlesztést, a tudatosságot és a felelősségvállalást. Ezek a módszertani alapvetések adják az alapját ennek a szemléletnek, ami azokat az erőforrásokat hívatott felszínre hozni és menedzselni, amik sikeresebbé és hatékonyabbá teszik a cég működését, az együttműködést, a csapatmunkát, és sok más területet.

Miért van szükség a coaching szemléletű vezetésre? Egyik erőssége a motiválás. Egy olyan gördülékenységet hangsúlyozó szemléletről van szó, aminek az egyik legfontosabb eleme a munkatársak és a csoportok folyamatos motiválása a minél jobb munkavégzésre. Másik erőssége, hogy engedi, sőt kifejezetten biztatja a munkavállalók kibontakozását és azt, hogy mindenki képességeinek megfelelően tudjon hozzájárulni a nagy egészhez. Tehát biztosítja azt, hogy mindenki a legjobb oldalát hozhassa elő, és közben támogatja a munkavállalók folyamatos fejlődését és fejlesztését.

Az ezzel a szemlélettel rendelkező vezető irányt mutat, bizalmat szavaz a munkatársaknak, egy erős alapként jelenik meg a cég életében, aki nyomon követi munkavállalói fejlődését, és teljes mértékben támogatja őket.

A workshop során ezt a coaching szemlélet kialakulását és megerősítését segítjük elő a vezető munkatársak számára, hiszen ezek a készségek kialakíthatók, és folyamatos fejlesztés mellett magas szintre emelhetők.

Kérjen AJÁNLATOT a coaching szemléletű vezetés workshopra!