Coaching


Manapság egyre szélesebb körben találkozhatunk a coach és a coaching kifejezésekkel. Mit, kit takarnak pontosan ezek a kifejezések, és milyen viszonyulásban vannak más, elsőre hasonlónak tűnő kifejezésekkel és foglalkozásokkal? Milyen területei vannak?

A coaching angolul edzést, továbbá felkészítést és oktatást is jelent, amelyet alapvetően tanácsadásnak nevezzük, de megkülönböztetünk például a pszichológiai szaktanácsadástól, valamint a különböző terápia fajtáktól, mint például a pszichoterápiától.

Mit is jelent közelebbről a coaching? Egy olyan folyamatról van szó, melyben a coach vagy tanácsadó – a magyar elnevezésével ellentétben – nem tanácsok formájában, hanem kérdések és az adott problémakör pontosabb megértése és visszatükrözése során segíti a klienst abban, hogy egy adott problémájára megtalálja a számára optimális megoldást. Tehát a coach szakértelmével, probléma- és lényeglátásával segíti hozzá a klienst a megoldáshoz, és ez a megoldás teljes mértékben a kliens megdolgozott és kiérlelt válasza, így a folyamatnak, vagyis a coachingnak köszönhetően a fejlődés egy újabb szintjére jut el, ami életminőségében is érezteti jótékony hatását.

Többféle coaching létezik, melyek között megtalálhatjuk a számunkra és problémakörünknek legmegfelelőbbet. A következő ismert területei vannak a coachingnak: életvezetési/life coaching, üzleti/business coaching, vezetői/executive coaching. Továbbá még találkozhatunk például a sport coachinggal is, valamint a holisztikus coachinggal.

Amennyiben szeretné vállalkozását felépíteni, fejleszteni vagy egyes részekre fókuszálni, érdemes lehet üzleti és vezetői coach szolgáltatást igénybe venni. A KEYNOTE szakértői csapata által kínált workshop és tréning alkalmak során többek között coach-szemlélettel is dolgozunk, így bizalommal fordulhat trénereink felé, akik a tréningek során elősegítik és megteremtik annak a lehetőségét, hogy vezetői szerepben megtalálja a kérdéseire a választ, valamint különböző ismereteket szerezzen és stratégiákat alakíthasson ki szervezeti életében. Mindezeket nem csupán elméleti szinten, hanem hangsúlyozottan gyakorlatias tréningek során. Így a cselekvés- és élményalapú tanulási folyamat során készség-szintűvé teheti azokat a kompetenciákat, melyek meglétével még eredményesebben és hatékonyabban építheti és fejlesztheti vállalkozását.