Együttműködést fejlesztő játékok

Együttműködést fejlesztő játékok

Az együttműködés egy fejleszthető készség, ami az egyik, ha nem a legfontosabb készség a munka világában, hiszen kevés olyan munka létezik, amihez ne kellene valamilyen szinten a kooperációra való hajlandóság vagy érzék. Ez azonban nem egy ördöngös dolog, elsajátítása legtöbbször a társas életünk során észrevétlenül kialakul és begyakorlódik. Azonban a vállalati életben szükségessé válhat a finomhangolása, és több tudatosság kell ezen a téren.

A tréning során fő témaként tehát az együttműködés jelenik meg, és ennek a különböző aspektusai, hogy mi mindenből tevődik össze. Majd soron következik, hogy hogyan is lehet ezt fejleszteni. A legjobb módja játékos formában elsajátítani vagy továbbfejleszteni. Ez tulajdonképpen kétértelmű; hiszen játékosan, vagyis könnyeden, és egyszerű helyzetgyakorlatokon keresztül, vagyis játékokon keresztül.

Számtalan kooperációt fejlesztő játék létezik, a tréning pedig arra ad lehetőséget, hogy ezeket kipróbáljuk, valamint hogy elsajátítsuk, és a későbbiekben az egyszerűbb, bár annál hatékonyabb játékokat további kiscsoportokba is bevihetjük.

Néhány kooperációt hangsúlyozó játéktípust érdemes lehet kiemelni, ami mentén a tréningek is zajlanak. Egyik ilyen ismert a névtanulós játékok. Ez főleg akkor alkalmazható, amikor egy új csoport alakul, jellemzően olyan résztvevőkkel, akik nem, vagy alig ismerik egymást. Egy másik típus a szociális térkép játékok, vagy más néven a szociometriai játékok, amikor a játék segítségével rálátást nyerünk a csoportban működő dinamikára és viszonyrendszerekre. Továbbá vannak még a közösségfejlesztő játékok, melyek kifejezetten a szociális kapcsolatok javítását hívatottak elősegíteni. Ezek mellett pedig az egymásra hangolódó játékok, amikről elsőre szinte nem is gondolnánk, de olyan területeket fejlesztenek, mint az érzelmi intelligencia, az empátiás készség, vagyis a beleérző készség és az őszinte és asszertív kommunikáció.

Az együttműködést fejlesztő játékokkal a munkavállalók egymáshoz és a vezetőséghez fűződő viszonya fejlődhet olyan módon is, hogy a játékok során más perspektívából lehet látni dolgokat, amik a mindennapi életben segítenek az objektivitás és hitelesség elérésében.

Válasszon a KEYNOTE szervezetfejlesztési szolgáltatásai közül: