Érzelmi intelligencia tréning


A legismertebb, amivel szinte nap mint nap találkozhatunk a mindennapokban az IQ, vagyis a mentális képesség. Mostanában azonban egyre elterjedtebb és nyilvánvalóbb, hogy nem csupán az IQ létezik, ez ugyanis csak egy szeletét fejezi ki a képességeknek, és azon belül is a szellemi teljesítőképességnek.

Emellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az EQ, vagyis az érzelmi intelligencia. Ugyanis ahhoz, hogy például jól tudjunk csapatban dolgozni, vagy figyelmesek, és szociálisan „értő” emberek legyünk, az érzelmi intelligenciánknak fejlettnek kell lennie. Azt is lehet mondani, hogy társas kapcsolatunkért ez a fajta intelligencia felelős. Amennyire fejlett, annyira vagyunk ügyesek a szociális, társas életünkben.

A munka világában jellemzően az IQ, az EQ, és az AQ (műveltséghez kötött intelligencia) fejlettségét szokták kiemelni. Ezeken túlmenően még számos másfajta intelligenciatípussal találkozhatunk, amennyiben érdeklődünk a téma iránt.

Az érzelmi intelligencia tréning azért megtérülő számunkra, mert olyan készségek fejlesztésére sarkall, amik által még hatékonyabb munkaerők vagy vezetők lehetünk. Hiszen, ha belegondolunk, életünk folyamán legtöbbször érzelmeink vezérelnek, ezért nyilvánvaló, hogyha ezt fejlesztjük, annál jobb lesz az életminőségünk, és annál hatékonyabban is dolgozunk.

Az érzelmi intelligencia a következőkben mutatkozhat meg. Ha úgy érezzük, hogy lehet min csiszolni, akkor érdemes tréningeznünk magunkat. Akinek fejlett az érzelmi intelligenciája, jobban ki is tudja fejezni szavakkal az érzelmeit. Együtt jár ugyanakkor a világra való nyitottsággal és kíváncsisággal, tehát az egyén például a munkát inkább kihívásnak tekinti, mint nyűgnek. A bátorság is jellemzi azokat az embereket, akik magasabb szinten állnak, az önismeret pedig szinte alapként jelenik meg az életükben, ez pedig magával vonja, hogy egyúttal emberismeretük is van. Magabiztosság, spontaneitás is jellemzi, valamint képes látni a saját kompetenciahatárait, a hibáiból pedig tanul, beépíti azt a tapasztalati tudásába. Valamint fontos még, hogy képes hálát és elégedettséget érezni, valamint pihenni.

Kérjen AJÁNLATOT most az érzelmi intelligencia tréningre!