Hatékony munkaszervezés

Hatékony munkaszervezés

Manapság egy jól működő szervezeti életet el sem lehet képzelni munkaszervezés nélkül. A munkafolyamatok alapvető meghatározó egysége a szervezés, munkaszervezés. Azonban nem csupán egyszerűen tervezésről van szó, ez annál sokkal összetettebb.

Munkaszervezés alatt értjük azokat a vezetők, csoportvezetők által végzett szervezési folyamatot, melynek során jól körülhatárolhatóan elemeire bontják az egyes tevékenységeket, munka- és feladatköröket. Ehhez mindenképpen kell a vezető, aki egyben tartja a folyamatot, valamint a megfelelő kompetenciákkal rendelkező munkatársak.

Önmagában azonban a munkaszervezés nem sokat sejtet, ahhoz ugyanis, hogy eredményes legyen a szervezeti élet, ennek a szervezésnek gördülékenynek és hatékonynak kell lennie. Mit is értünk pontosan hatékony munkaszervezés alatt? Ehhez a következő kompetenciákra van szükség, melyek a tréningek során kialakíthatóak és gyakorolhatóak. Az egyik legfontosabb eleme az együttműködés, hiszen a szervezési folyamat egy team munkát jelent, amiben több ember áll kapcsolatban egymással. Szorosan kapcsolódik a kommunikáció, információ-megosztás képessége, tehát a megfelelő információk birtokában kell lennünk és ezt jól is kell tudnunk kommunikálni. Az elköteleződés szintén szerves része a folyamatnak, mint ahogy az erőforrások felkutatása és menedzselése is, hiszen ahhoz, hogy látni lehessen, milyen területekből tevődik össze a munka, a szükséges erőforrásokat is végig kell gondolni. Az időmenedzsment sem elhanyagolható, a határidők letisztázása az egyik kritikus pontja a szervezésnek. A stratégiai- és akcióterv ugyancsak része, továbbá ezzel egy időben a változások kezelése. A döntéshozatal és a folyamatok optimalizálása is hozzájárul a hatékony munkaszervezéshez.

Vezetői részről fontos a munkatársak motiválása, hogy elhivatottak legyenek, és sajátjuknak érezzék a részfeladatokat, melyeket rájuk bízunk, érdemes elkötelezetté tenni őket. Eközben folyamatosan monitorozni a munkavállalók elszánását és alkalmazkodni kialakult helyzetekhez, valamint tettre késznek lenni.

Az infrastruktúra megszervezését is szem előtt kell tartani, hiszen a tervezés során sokrétű feladattal találhatjuk magunkat szemben. A hatékony munkaszervezés azonban ennél egy jóval összetettebb folyamat, melyet a tréning alkalmával közelebbről is megvizsgálhatunk.

Válasszon a KEYNOTE szervezetfejlesztési szolgáltatásai közül: