Időmenedzsment tréning


Gondoljunk vissza arra, hogy az elmúlt 24 órában milyen teendőink voltak, sikerült-e azokat teljesíteni? Mi volt ezek közül a fontosabb, esetleg a legfontosabb? Ezeket vajon sikerült-e maradéktalanul teljesítenünk? És mi van azokkal a feladatokkal, amiket már napok, vagy akár hetek óta tologatunk magunk előtt? Most pedig nézzünk magunk elé, vissza a jelenbe. Mikor, milyen feladatok várnak megoldásra, a mi megoldásunkra? Mikor lesz arra a sok mindenre idő? Hiszen a nap továbbra is csak 24 órából áll, nekünk viszont száz teendőnk és elvégzendő feladatunk van.

Ezek a kérdések és gondolatok biztos mindannyiunk számára ismerősek. Különösen is jelenlévő valóság ez egy szervezet mindennapjaiban. Az idő pénz. Szokták mondani, és ha nem is feltétlenül szó szerint vesszük, szimbolikus tartalmát akkor is értjük: ha nem jól gazdálkodunk az időnkkel, akkor bizony annak nem lesznek szép következményei.

Mi is tehát az időmenedzsment? Időgazdálkodást, tervezést jelent, egy tudatos folyamatot, ami során képesek vagyunk kézben tartani teendőink sokaságát, a határidők betartását, mindezt lehetőleg stresszmentesen.

Az időmenedzsment tréning során olyan hatékony módszereket sajátíthatunk el gyakorlati úton, amelyek vállalkozásunk mindennapjaiban nem csak a vezetői, hanem munkavállalói oldalról is megtérülő befektetés. Ugyanis az időre is tekinthetünk befektetésként.

A tréning során olyan alapvető fogalmakkal találkozhatunk, mint a feladatok priorizálása, az időmátrix, vagyis egy olyan jól bevált stratégia, amivel képesek leszünk rendszerszinten is átlátni teendőink listáját és azokat megfelelő időbeosztással teljesíteni. Valamint nem csupán napi, hanem heti tervezési stratégiákat is áttekintünk.

Ezek mellett további praktikákra is szert tehetünk, így találkozunk a tréning során olyan alapvető önvédelmi mechanizmusokkal, amiket az időnk beosztásának szolgálatába állíthatunk. Ilyen például az, hogy jelöljük ki a saját határainkat, vagyis mi az, amivel érdemes időt töltenünk, és mi az, amivel nem (mert például nem a saját kompetenciánk). Fontos még, hogy tudjuk felmérni egy-egy feladat során, hogy milyen kivitelezésre van szükség, azért hogy rálássunk a megfelelő stratégiára.

Kérjen AJÁNLATOT most az időmenedzsment tréningre!