Munkahelyi légkör javítása

Munkahelyi légkör javítása

Életünk jelentős részét munkavégzéssel töltjük olyan közegben, ahova a munkánk szólít, vagyis a munkahelyen. Mivel jellemzően hétfőtől péntekig, napi 8 órában végezzük az adott munkát, ezért joggal merülhet fel, hogy vajon milyen légkörben zajlik az a napi 8 óra. Sajnos az már a kiégéshez vezető út, amikor minden reggel a munkavállaló azzal az érzéssel kezdi a napot, hogy “csak ezt a napot éljem túl”.

Számos eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy a munkavégzést ne felesleges energia és időelvonásként élje meg a kolléga, hanem képessé váljon arra, hogy felismerje benne az értékelhetőt, és így jól érezze magát a munka során is.

Vezetői szemmel van egy különösen is erős és hatékony lehetőség a kezünkben. Ez pedig a munkahelyi légkör javítása. Ugyanis lehetséges azt elérni, hogy a munkavállaló szívesen dolgozzon, és jól is érezze magát mindeközben. Közismert tény az, hogyha jó a munkahelyi hangulat, akkor az képes megsokszorozni a kollégák motivációját és munkakedvét, valamint lelkesedését.

Néhány tippet érdemes ezzel kapcsolatban felvetni, azonban a teljesség igénye nélkül, hiszen erre leginkább a tréningek alkalmasak, melyeket megtalálhat a KEYNOTE szolgáltatási között. Elsősorban nagyon fontos az asszertív kommunikáció, ez nyíltságot és egyenességet jelent, és ezzel elejét is vehetjük a félreértéseknek, a nem egyértelmű jelzéseknek. Továbbá a munkavállalók képzése is megtérül, többek között érezni lehet a munkahelyi légkör kapcsán is. Ami még szintén emeli a munkatársak jó közérzetét, és ezzel a hatékonyságot és eredményességet, az a csoportkohézió. Vagyis a csoport összetartása, vagy más néven a csapatszellem.

Erre különösen is jó gondot fordítani, erősíteni a munkahelyen ezeket a viszonyrendszereket, hiszen egy jól működő csapat szinte csodákra képes. Ehhez kapcsolódóan szintén fontos, hogy munkaerő felvételekor a megfelelő személyt vegyük fel, aki egyéniségével beleillik a már meglévő csapatba. Nagyon sok múlik ugyanis ezen a részén, ezért különösen is jó, ha van rálátásunk a munkahelyi légkörre.

Válasszon a KEYNOTE szervezetfejlesztési szolgáltatásai közül: