Prezentációs technikák tréning


Sokszor tapasztalhatjuk, hogy nem elegendő a tartalom, amit szeretnék átadni valakinek. Például akár beosztottként, akár vezetőként van egy jó gondolatunk, egy felépített stratégiánk egy projekt kapcsán. Ahhoz, hogy lendületbe kerüljön ez a gondolatcsíra, a tartalom testet öltsön, fontos lenne valahogyan átadni a többieknek; kollégáknak, vezetőknek. Tehát valamilyen formán elő kéne adnunk a meglátásunkat, az ötletünket, vagyis prezentálni.

Ahhoz, hogy minél jobban át tudjuk adni a másiknak, amit szeretnénk kifejezni, fontos, hogy megfelelő prezentációs készségekkel rendelkezzünk. A jó hír, hogy mint ahogy valamennyi készség, úgy az előadói készségek is fejleszthetőek, magas szintre emelhetőek.

A prezentációs technikák tréning arra ad lehetőséget, hogy a legkülönbözőbb féle technikákkal találkozzunk. Ezek között van olyan, amit már ismerünk, de olyan is, ami új információkat tartalmaznak számunkra. Mindkét esetben gyakorlati úton történik a készségek elsajátítása, fejlesztése.

A prezentációs tréning során olyan fontos témákkal találkozhatunk, mint például az önreflektivitás. Ugyanis fontos, hogy kapjunk visszajelzést a meglévő előadói készségeinkről, amiből aztán építkezni lehet a tréning során. Egy másik fontos téma, hogy hogyan tudunk jól meghatározni, körülhatárolni célokat. Ugyanis egy prezentálás alapja a célok megfogalmazásával kezdődik. Tehát az egyik legfontosabb a tréning során, hogy rálássunk saját működésünkre, tudatossá tegyük ezt a folyamatot. Következő lépés lehet az, amikor felmérjük a prezentáció terepét, hogy például kikre számíthatunk, milyen hallgatóközönségre, ezek a prezentáció körülményeit meghatározó tényezők, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor prezentációt készítünk elé. És máris eljutottunk az előkészítéshez.

Maga az előadás csupán az egyik, ugyanakkor látható része a folyamatnak. A kevésbé, vagy szinte egyáltalán nem látható rész pedig a felkészülés. Azonban ez egy jóval nagyobb munka is lehet, mint maga a jelen időben történő prezentálás. Ezek mellett azonban még találkozhatunk olyan meghatározó témákkal, mint például a testbeszéd, a vizualitás, vagyis a látvány, és a beszéd felépítése.

Kérjen AJÁNLATOT most a prezentációs technikák tréningre!