Szervezeti kultúra fejlesztése

Szervezeti kultúra fejlesztése

Egy vállalkozás vagy egy cég legalapvetőbb egysége a szervezeti kultúra, ez az, ami láthatatlanul ugyan, de körülveszi a vállalatot. De mi is pontosan a szervezeti vagy vállalati kultúra? Hogyan lehetne legegyszerűbben megfogalmazni?

A szervezeti kultúra egy olyan összetartó erő, aminek szociális és pszichológiai szintjei vannak, ezeknek vannak látható és nem látható részei. A szervezeti kultúra része például a munkavállalók szervezethez való hozzáállása, identitásuk, hiedelmeik, szokásaik, elképzeléseik, értékeik és viselkedésük. Tehát valamennyi olyan elem, ami meghatározza a vállalat múltját, jelenét és jövőjét.

Összetettsége miatt különösen is fontos, hogy felelős és motivált vezetőként igényünk legyen ennek a mindent átszövő folyamatoknak a megismerésére és fejlesztésére. Hiszen egy vállalatot alapjaiban határoz meg annak kultúrája.

Nagyon sokrétű a kultúra, ugyanis egészen a vezetői stílustól, célokon, szemléleten át kihat a viselkedésre, és így a vállalat működésére és jövőjére. Ahhoz, hogy biztosított legyen egy kifejezetten pozitív és előremutató, hatékony munkalégkör, a munkatársak egymáshoz és a vezetőséghez való viszonya, időről-időre szükséges lehet a szervezeti kultúra fejlesztése.

Mit is takar közelebbről a szervezeti kultúra fejlesztése? Ahhoz, hogy eredményes legyen a vállalkozásunk, a következők kialakítására és fejlesztésére van szükség: először is kívánatossá és motiválóvá kell tenni a körülményeket, hogy a munkavállalók teljes elhivatottsággal a szervezeti kultúrába bekapcsolódhassanak. Szintén fontos a kompetenciák felismerése, kiemelése, hogy mindenki készségeinek megfelelő munkakört végezhessen, megtalálja a helyét cégen belül. Végül pedig figyelemmel követni a folyamatokat és az ebből születő eredményeket, ekkor a megfelelő stratégiák véghezvitele kap fontos hangsúlyt.

A szervezetfejlesztési tanácsadás során szerepet kap a kommunikáció, hiszen mindennek az alapja, így a szervezet életének is fontos sarokköve a kommunikáció. Továbbá a csoportfolyamatok és azok szegmensei is hangsúlyt kapnak. Különböző technikák gyakorlásával pedig a szervezet mindennapi életébe lehet átültetni azokat az elemeket, amelyek a workshop és tréning alkalmak során elsajátíthatóak.

Válasszon a KEYNOTE szervezetfejlesztési szolgáltatásai közül: