Szervezeti változások

Szervezeti változások

Az egyik legáthatóbb folyamat egy szervezet életében a változás. Folyamatos változásról, vagy sokkal inkább változásokról beszélhetünk. De mit is jelent önmagában a változás? Egy átalakulási folyamat, aminek van kiindulópontja, és eljut valahova, mindeközben különböző mértékben, de hatással van az érintkező elemekre. Ezt a gyakorlatba átültetve úgy lehet elképzelni, hogy a szervezeten belül van egy kiváltó ok, például jelentős változtatásokat hajtanak végre a szervezet számára fontos törvényeken vagy protokollon, vagy éppen új tagfelvétel történik, mert egy kolléga távozott a cégtől.

Ezeknél a gyakorlati példáknál maradva láthatjuk, hogy ok-okozati viszonyrendszerben értelmezhetjük a szervezeti változást, és ezek a történések mind hatással vannak az egyes munkavállalókra.
A változásoknak van egy természetes folyamata, vagyis bizonyos tekintetben zajlanak az események, nem feltétlenül igényelve nagyobb beavatkozást. Azonban ez igen esetleges, és ezért érdemes tudatosan odafigyelni ezekre a folyamatokra, és nyomon követni, a megfelelő intervenciókat, vagy más néven beavatkozásokat megtenni.

A tréningek alkalmával rálátás nyílik a különböző változástípusokra, valamint hogy hogyan is lehet kezelni az egyes típusokat, mi lehet a működőképes adott helyzetben, adott szervezetnél.

Bevezetésként néhány érdekesség, amelyek a tréning során megjelennek: az egyik csoportosítás szerint rutin, és nem rutin jellegű változások vannak. Az előbbi olyan kisebb változások, amelyeket a munkatársak a mindennapi élet során megtanultak kezelni, ezért ezek – jó vezetés mellett – általában nem okoznak különösebb felfordulást. Ilyen például, ha új infrastruktúra kerül beállításra. Gondos előkészítés során ehhez alkalmazkodnak a kollégák.

A nem rutin jellegű változások, azonban éppen olyan pontokban térnek el a rutintól, mint például a váratlanság vagy a mérték. Ezek nagyobb volumenű történések, melyek már komolyabb emocionális reakcióval jár együtt. Ez a típusa a változásoknak mindenképpen szakértelmet kíván. A tréningek ehhez kínálnak felkészítést, illetve fejlesztést, hiszen a változásmenedzselés az egyik legsarkalatosabb pontja egy szervezet vagy vállalkozás életében.

Válasszon a KEYNOTE szervezetfejlesztési szolgáltatásai közül: