Tárgyalástechnika tréning


Mivel társas világban élünk, így folyamatosan interakcióban vagyunk más emberekkel. Ezek az interperszonális kapcsolatok, vagyis személyek közötti kapcsolatok. Egy vállalkozás életében is folyamatosan interakciók történnek a vezetők és a munkatársak, valamint a munkatársak és munkatársak között. Ezen kommunikációk során elkerülhetetlen, hogy képesek legyünk megvitatni kérdéses dolgokat, kifejezni saját nézeteinket vagy véleményünket egy-egy ügyről. Lényegében tárgyalásokat folytatunk, még ha nem is feltétlenül tudatosan éljük meg így. A tárgyalásnak tehát van ez, a szinte észrevétlen típusa. Ugyanakkor van egy másik, sokkal tudatosabb típusa is: ekkor már konkrét szándékunk van elérni valamit, de mindezt úgy, hogy kulturált keretek között keressük a másikkal a konszenzust, vagyis együttműködést is igényel.

A tárgyalástechnika tréning során olyan fogalmakkal találkozhatunk, mint az érv, érvelés és tárgyalási normák. A tárgyalási módszerekkel is találkozunk, amelyek a következők: konszenzus vagy kompromisszum megtalálása, hatékonyság, a másik személyének és véleményének tiszteletben tartása. A képzés során az attitűdről, vagyis a viszonyulásról, hozzáállásról is szó lesz, hiszen ez meghatározóan részét képezi az interakcióknak.

A tréning alkalmával a gyakorlatban olyan szituációs- vagy helyzetgyakorlatokban vehetnek részt a tárgyalástechnika iránt érdeklődők, amelyek a mindennapi életben előforduló eseteket prezentálnak. Az előre „elpróbálás” máris rálátást ad, hogy adott szituációban milyen célravezető stratégiát és viselkedést érdemes követni.

A tréning során fejlesztjük az önismeretet, az együttműködést, a kommunikációs készséget, továbbá megismerjük a különböző tárgyalási technikákat, és hogy milyen helyzetben, mit célszerű alkalmazni. Valamint átfogóan láthatjuk, hogy milyen teendőink vannak egy tárgyalásra való felkészülés során, mire kell odafigyelni a kivitelezéskor. Továbbá a tárgyalás dinamikáját is jobban megérthetjük, ez pedig kulcsot ad a kezünkbe, hogy rövid idő alatt rálássunk a tárgyalás azon pontjaira, amelyeket jó érzékkel megragadhatunk és saját javunkra fordíthatjuk.

A felsoroltakból láthatjuk, hogy milyen fontos elemei vannak egy-egy tárgyalásnak, ezért érdemes ezek szakértőivé válnunk, a tréning ehhez nyújt megfelelő kiindulási alapot.

Kérjen AJÁNLATOT a tárgyalástechnika tréningre!