Változáskezelés tréning


A mai felgyorsult világunkban szinte percenként hozunk meg kisebb-nagyobb döntéseket, óránként és mindennap olyan kihívásokkal állhatunk szemben, melyek a mi megoldásunkra várnak. Ez a kihívás folyamatos, így a változás az életünk állandó résztvevője. Nem véletlenül találjuk magunkat szemben azzal az állítással, miszerint egyvalami állandó, ez pedig a változás. De mit is jelenthet egy szervezet, egy cég vagy egy saját vállalkozás életében a változás? Egy olyan el nem kerülhető folyamat, melyre tudatosan érdemes figyelni, hiszen a változás jól kezelése hihetetlen lendületeket adhat a szervezet és a benne dolgozók számára.

A változásnak azonban sok buktatója van, ezért érdemes is közelebbről szemügyre venni, hogy mi mindennel járhat együtt a változás, és mi szükséges a változáskezeléshez. Emberi mivoltunkból fakadóan ragaszkodunk a biztonsághoz, a jól bevált utakhoz. A változás tehát alapvetően járhat együtt a dolgozók számára bizonytalansággal, kérdésekkel és kétségekkel, mivel ismeretlen út előtt állnak. Az ismeretlentől való félelmet azonban egy jó változáskezeléssel sikeresen lehet áthidalni, így a megfelelő technikákkal a munkatársakat és a szervezetet fel lehet készíteni az újszerű dolgokra, valamint sikeresen venni az ezzel járó akadályokat.

Vezetőként fontos, hogy a változás okát és körülményeit átlássuk, ezt követően pedig megfelelő stratégiákat tervezzünk. Majd pedig ezeket a gyakorlatban is véghezvinni, és kézben tartani a változtatással kapcsolatos kivitelezések következményeit, vagyis az emberi tényezőket is megfelelően belesimítani ebbe a folyamatba.

A változáskezelés során szem előtt kell tartani a munkavállalóink gondolatait és érzelemvilágát. Ez azt jelenti, hogyha kellő motivációt és jövőperspektívát tudunk nyújtani dolgozóink számára, valamint tisztán és egyértelműen kommunikálunk, máris elősegítettük felelős és hiteles vezetőkként a sikeres változásmenedzselést.

Ahhoz, hogy a cégben a kisebb-nagyobb mértékben jelenlevő folyamatos változás hatékonyan kézben tartott és konstruktív irányba mutató legyen, a változáskezelés tréningek alkalmával közelebbi képet kapunk arról, hogyan is érdemes ezt a folyamatot menedzselni, milyen skillekre van szükség. A tréningek során gyakorlatorientált feladatokat alkalmazunk, hogy a tanultak biztosan beépüljenek, és a soft skill-ek fejlődjenek.

Kérjen AJÁNLATOT most a változáskezelés tréningre!