Vezető fejlesztő tréning

Egy cég sikeressége nagyon sok mindentől függ. Az egyik lehetséges tényezője, hogy a vezetője, vagy a vezetőség szakmailag és emberileg is mennyire állja meg a helyét. Vezetői szerepben szükséges a folyamatos fejlesztés, e nélkül lassanként megmutatkozhat a cégen belül, hogy valami nem úgy működik, ahogyan az valójában működhetne.

Ahhoz tehát, hogy jó vezetők legyünk, ajánlott a vezető fejlesztő tréningen részt venni, és az ott tapasztalt, átélt ismereteket és gyakorlatokat beépíteni, hogy aztán a szervezet vezetése során támaszkodni tudjunk ezekre a már meglévő erőforrásainkra. Ugyanis a tréning során elsajátított készségek erőforrások is egyben. Olyan tudástárunk lesz, aminek köszönhetően jobban átlátjuk vállalkozásunk működését, komplex gondolkozást tesz lehetővé, valamint a részfolyamatokban is aktívan benne tudunk lenni. Ráadásul vezetői szerepben nekünk kell irányítást adnunk a munkatársaknak, így nagy a felelősség döntési helyzetben.

A vezető fejlesztő tréning során olyan témákat érintünk, mint az önismeret, az asszertív kommunikáció, a vezetői stílusok erősségei és gyengeségei, problémamegoldás, konfliktuskezelés, csoportok kialakítása, és még számos más kapcsolódó téma jelenik meg a tréning során. Olyan módszerekkel találkozunk és dolgozunk, mint például az egyéni és a páros feladatok, helyzetgyakorlatok, kiscsoportos műhelymunkák. Azért is fontos a csoportban való feldolgozása egyes témáknak, mert így vezetőkként a csapatmunka készségünket is fejlesztjük, továbbá egymástól is kapunk visszacsatolásokat. Ezen túlmenően mások tapasztalataiból és meglátásaiból is sokat tanulhatunk.

A vezető fejlesztő tréning erőssége a testreszabottság, melynek során konkrét, jellemző esetekkel is foglalkoznak a résztvevők, de saját példákon keresztül is adott a fejlődési lehetőség. Ezen túlmenően időhatékony, valamint költséghatékony is a tréning, hiszen intenzívebb formában történik a képzés. Ezek mellett nem csupán elméleti, hanem hangsúlyozottan gyakorlati tudásra tehetünk szert, gyakorlatorientált módszerekkel.

Ha szeretnénk jól működő szervezetet vezetni, akkor amellett, hogy beosztottjainknak is biztosítjuk a fejlődést, vezetőként magunknak is biztosítsuk erre a lehetőséget.

Kérjen ajánlatot a vezető fejlesztő tréningre!