Vezetői visszajelzés

Egy szervezet életében nagyon gyakran akkor csúsznak szét helyzetek, amikor nem megfelelőképpen történik a kommunikáció. Ennél is pontosabban fogalmazva a munkavállaló előtt hiányozhat a cél, vagy nincs megfelelően kommunikálva. Ennél a pontnál merül fel a visszajelzés, vagy másképp a feedback.

A visszajelzés magába foglalja azt az interakciót, hogy a munkatárs visszahatást kap munkájára, tevékenységére. Lényegében reakció történik. Különösen kiemelt szerepet kap a vezetői visszajelzés. A vezető szerepe fontos abban a tekintetben, hogy milyen formán, mennyire érthetően határolja körül az adott problémakört, amivel a beosztottnak kell dolgoznia. Amennyiben világos cél van előtte, úgy jó munkát végez. Az eredménnyel kapcsolatban pedig mindenképpen fontos visszajelzést adni.

Mi is pontosan a vezetői visszajelzés, mit kell ez alatt érteni? Vezetőkként felelősségünk van abban, hogy hogyan tudjuk motiválni a munkavállalót. Egy nagyon is fontos eszköz lehet a hatékony visszajelzés.

A vezetői visszajelzés workshop során olyan meglévő készségeket fogunk aktiválni, ami jellemzően már ott van a vezetőben is, azonban szükség van a tudatosításra, hogy a vezető ezeket a készségeket még inkább a saját szolgálatába állítsa. Másrészt pedig olyan új készségek elsajátítására kerül sor, amelyek tovább növelik vezetői hatékonyságukat.

Ízelítőül néhány fontos dolog, amivel foglalkozunk: olyan praktikus tapasztalati témákkal és gyakorlatokkal, mint például hogyan célszerű visszajelzést adni. Akkor is, ha ez pozitív, akkor is, ha negatív tartalommal bír. Továbbá olyan ismeretek birtokába juthatunk, mint például, hogy soha nem az alkalmazott személyét kritizáljuk, hiszen ezzel magát az egyént nem tiszteljük meg (egy szervezet életében pedig kimagaslóan fontos a kölcsönös tisztelet). Ehelyett célszerű az adott tettet minősíteni, hiszen ezen lehet javítani, változtatni, a viselkedésen és hozzáálláson lehet fejleszteni, míg az egyén becsmérlése nem vezet sehova. Ami még fontos lehet, hogy önreflexióra sarkalljuk a munkavállalót, így saját maga is ráláthat működésére.

Kérjen ajánlatot a vezetői visszajelzés workshopra!