Visszajelzés adása

Visszajelzés adása

A munkatársak közötti viszony, valamint a főnök-beosztott viszony egyik alappillére a visszajelzés. Olyan témáról van szó, ami kényes, hiszen apró dolgokon múlhat például a sikeres és eredményes munkavégzés.

Akkor beszélhetünk megfelelő visszajelzésről, ha annak van kimenetele, vagyis célja, konkrét, a fejlődést segíti elő, valamint azonnal alkalmazható. Azért is fontos foglalkozni a visszajelzéssel kapcsolatosan, mert nem mindegy, hogy a munkavállaló a visszajelzés során milyen hozzáállást alakít ki. A negatív visszajelzések, amik durva stílusban jelennek meg, nyilvánvalóan leépíti a beosztott kedvét, lojalitását, a munkához való pozitív hozzáállását.

Amennyiben azonban szükséges kifejezésre juttatni a negatív meglátásokat, azokat lehetséges olyan stratégiák mentén közölni, hogy ne érezze demotiválónak a beosztott, ne azt érezze, hogy „letolták” valami miatt. Erre jó technika lehet, hogy egy rossz mellé, egy jót mondjunk, hiszen így kap megerősítést, jobban beépíti a kritikát is. Tehát a kritika lehet konstruktív is, vagyis építő jellegű.

A másik, amire szintén érdemes lehet odafigyelni az, hogy tudjunk dicsérni is, elismerni a másiknak a munkáját. Amikor pozitív visszajelzést adunk, ezt tehetjük akár mások előtt is, azonban ha negatív visszajelzéssel kell élnünk, mindenképpen csak az érintettel beszéljünk, ugyanis megsemmisítően hat.

Egy másik fontos szegmense a témának, hogy kérdezzünk vissza a kollégától, ő hogyan értékel egy adott dolgot (például a munkáját), hiszen ha valami olyat ő mond ki, amit a vezető is hasonlóan úgy érzékel, akkor arra kedves formában rá lehet erősíteni. Jellemzően jól szokták érezni a munkavállalók a teljesítményüket, hozzáállásukat. Ez egyben egy visszatükrözési folyamat is, hiszen saját magára is reflektál a beosztott.

Még egy érdekesség; az sem árt, ha a vezetőség kér visszajelzést a vezetés minőségéről, ezzel kialakulhat a jobb főnök-beosztott viszony, ami nyilvánvalóan pozitívan hat a szervezet életére, ezért a visszajelzés ezen formájával is érdemes lehet foglalkozni.

Válasszon a KEYNOTE szervezetfejlesztési szolgáltatásai közül: